Tillsammans förädlar vi

SVERIGES MEST

LEVANDE MATLÄN

Vad ska projektet bidra med?

Hallands Matgille ska stärka de befintliga livsmedelsförädlande företagen i Halland. Målet är att företagen ska bli mer konkurrenskraftiga och hållbara med hjälp av ett starkt näringslivsdrivet kluster. Inom klustret kommer samarbete främjas, utveckling stå i fokus, nya innovationer skapas och kunskap av den halländska maten spridas. Inspiration, hållbarhet, utveckling och innovation är ledorden för Hallands Matgille.

Film om Hallands Matgille

Hallands Matgilles restaurangsatsning med Paul Svensson

Framgångsrika satsningar hos Hallands Matgille

hygge

hygge – målmedvetet internationellt koncept

Halland och Danmark på franskt vis. Så kan man enklast beskriva den ur halländskt perspektiv unika menyn som serveras på hygge i Tylösand.

– Utan stödet från Hallands Matgille hade det inte varit möjligt, säger Lisette Bergman och Christian Johnsson, ägarparet till det öppenhjärtiga creperiet, som fick en smakstart i somras.

FoFill

Näringsrika maträtter – kommer väl till pass

Nyttiga matlådor med färdiga rätter – känns helt rätt! Bakom det rationella och hälsosamma matkonceptet står Victor Reljanovic och Robin Olofsson från Halmstad. Genom företaget FoFill AB och starkt stöd av Hallands Matgille lanserar duon näringsrika maträtter som mestadels består av halländska råvaror.

Tjolöholms slott

Tjolöholms satsning minskar matsvinnet

I en verksamhet med mer än 100-åriga anor är hållbarhet både ett signum och en nödvändighet. I samverkan med Hallands Matgille har klimatsmarta satsningar fått stora effekter när det gäller tillagning och konsumtion av maträtter i allmänhet och anrättningarna på julborden i synnerhet.